Breda

Vincent van Gogh (1853-1890) is geboren in Zundert, maar zijn roots beginnen eigenlijk in Breda bij zijn grootvader die ook Vincent van Gogh (1789-1874) heette en dominee was in de Grote Kerk van Breda.

Het leven van de familie van Gogh heeft een impact achtergelaten. De regio West-Brbant speelt hierbij een belangrijke rol. Deze rol wordt beschreven in het essay Fatsoen in 200 jaar tijd met ondertitel Van Gogh, kunst en duurzaamheid.

Fatsoen, respect en liefde

Dit essay gaat over fatsoen, respect en liefde in de 21ste eeuw in relatie tot normen en waarden die heersten binnen de familie Van Gogh vanaf 1822, via grootvader Van Gogh in Breda, tot aan de dood van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh uit Zundert in 1890. De betekenis van cultuurhistorische waarden, gelet op de hedendaagse realiteit in communicatieverkeer en omgang met elkaar, wordt breed uitgelicht en opgeworpen.

Voor dit project is een bijdrage aangevraagd bij Landstad De Baronie.

Voor dit project is onderstaande cover ontworpen. De start voor het essay wordt gemaakt als er groen licht wordt verleend door Landstad De Baronie. Het essay komt tot stand door een samenwerking met United Roosendaal communicatie&creatie.